2
Oca
2011
0

Çabuk Dondurmalı Pasta

Yemek yapmak için bile zamanımızın ve gücümüzün olmadığı zamanlar oluyor. Tatlı yapmak ise çoğu zaman ekstra bir iş. Çabuk dondurmalı pasta bu sebepten işinize yarayabilir. Çabuk dondurmalı pasta için aslında malzemeleri dışarıdan hazır alacağız. Bunları ortalığı fazla karıştırmadan, hızla birleştirerek kendimize dondurmalı pasta yapacağız.

Çabuk dondurmalı pasta için;

Çikolatalı ve vanilyalı dondurma.

Pastaban kakaolu        1 paket

Su                                1 bardak

Şeker                           2 Çorba kaşığı toz

Paket sos kakaolu.

Bir bardak su ile şekeri kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın.

Dondurmayı çıkarın ve dışarıda bir süre bekletin. Bu arada dondurma sürülebilir kıvama gelmeli.

Yaptığın şekerli şurup ile, pasta keklerinin içe bakacak olan yüzeylerini ıslatın.

Çikolatalı dondurmayı ıslak yüze sürün. Bıçakla sürebilirsiniz. Ya da sıkma poşeti ile, krema sıkar gibi sıkabilirsiniz.

Sonra Vanilyalı dondurmayı onun üstüne sürün.

Üstüne 2. dilim kekinizi yerleştirin. Buzluğa kaldırın.

Hazır paket sosunuzu paketteki tarife göre hazırlayın. 3dk soğumaya bırakın ve buzluktan pastanızı alıp üzerine dökün. 15 dakika daha dinlendiğinde dondurmalı pasta hazır.

Bütün bu çalışma süresi, tezgahı toplamak dahil 15-20 dakika. Elbette en ideal dondurmalı pasta bu değil. Ancak Çabuk Dondurmalı Pasta demeye uygun olduğunu düşünüyorum. Zaman kısıtlı iken, dışarıdan hazır kremalı bir pastadan da daha masum bir tatlı çabuk dondurmalı pasta.

0

Leave a Reply