Dondurma Dükkanları ve Pandemi
Pandemi döneminden neredeyse hiç etkilenmeyen nadir gıda işletmelerinden biri de dondurmacılardı.
Pandemi döneminde kış vaktini sakin geçiren dondurmacılar için kışın pek bir şey değişmedi. Yazın ise insanların sokağa çıkması ile dondurma dükkanları normal mevsimsel sezonlarını yaşayabildiler.
Ayrıca pandemi döneminde insanların yakın çevrelerini daha çok keşfeder oldu. Bu durum lokal dondurma dükkanlarının çevredeki insanlar tarafından daha çok tanınması ve rağbet görmesine de sebep oldu.
Evde geçirilen zamanların artması ile aslında evlere alınan yiyecek miktarları da arttı. Tatlı sektöründe bu durum en çok pastanelerin işini arttırmış olsa da dondurma dükkanları da eve satılan kiloluk dondurmalar ile paylarını aldılar.
Pandemi döneminde dondurma dükkanlarının da sayısı arttı.
Pandemi ne kadar daha devam eder bilmiyoruz, yenisi gelir mi bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki pandemi de dondurma dükkanları iyi performans gösterdiler ve karlı bir yatırım oldular.
0