Restoranların veya Kafelerin Hayat Döngüsü
Restoran veya kafe sahibiyseniz, hayat çok enteresandır. Her gün dünyaya ilk defa gelmiş gibi olursunuz. Çünkü müşteri ile kontağınız anlıktır. Uzun satış görüşmeleri, iş anlaşmaları veya yıllık sözleşmeler yoktur. Anı yaşarsınız. Bu gün içinde ne elde ettiyseniz ettiniz. Yarın yeni bir macera gibidir.
Restoran veya kafe sahibi olun fark etmez, en çoğu kazanmak için o 1 günü iyi değerlendirmek gerekir.
Peki ama nasıl iyi değerlendireceğiz?
Günü müşterinin yaşam şekline göre saatlere bölün
Kahvaltı – Sabah
Öğlen yemeği – Öğlen
Çay saati vs atıştırmalık saat – Öğleden Sonra
Akşam yemeği – Akşam
Paketli ürünler, tatlılar, ikramlık alınan yiyecekler – Gün Boyu
Bu bölümleri ne ile doldurduğunuz önemli. Boş bırakabilirsiniz. Ancak boş bırakmak demek pekte satış yapmamak anlamına gelir. Günün her saatinden satış yapmak istiyorsanız. Çalıştığınız tüm saatleri değerlendirmek için kendinize sorun. Sabah ne satabilirim? Öğleden sonrası için ne fark yaratabilirim? gibi.
1 günü tümüyle değerlendirmek sizin elinizde. Değerlendirmemekte, yine seçimleriniz doğrultusunda olabilir.
0